Tomas Heed

Hej,

Jag heter Tomas Heed och det här är min blogg.

Jag är 40 år gammal och bor i en villa i Borås tillsammans med min fru och mina två barn – 10 respektive 8 år. Familjen saknar husdjur främst på grund av min allergi, men även för att vi gillar att resa och ogillar tanken att vara beroende av djurpassning innan vi bokar resor.

Jag föddes 1977 som Tomas Henrik Ohlson och växte upp i Brämhult utanför Borås. Jag har bott i Borås med omnejd i stort sett hela mitt liv med undantag för några bortkastade år i Uppsala och Göteborg. Jag trivs bra här. Det är en ganska liten stad men den har allt jag behöver.

Under årens gång har jag arbetat som programmerare på en rad olika jobb och uppdrag. I juni 2011 slutade jag mitt karriär som anställd och startade min egen IT-konsultfirma, Develup AB, och åtar mig olika programmeringsuppdrag på konsultbasis. Vill du veta mer om mitt arbetsliv är du välkommen att besöka min företags-hemsida eller titta på min LinkedIn-profil.

2016 startade jag denna blogg.

heedbook

Syftet med bloggen är att nå ut till den breda massan med mina intressen – att skapa musik, att skriva böcker och att komma på och genomföra fiffiga idéer. Bloggen kommer även att innehålla lite små alster om mitt liv i stort. Lite som en Facebook där allting handlar om mig.

Skrivmaskin

Jag tycker det är roligt att skriva. Jag tycker det är enklare att formulera sig i skrift än i tal och framför allt kan man ångra sig några gånger på vägen innan skriften är klar. Det är svårt att köra en Undo på något man sagt. Jag gillar dessutom att kliva in i min egen värld där min bok utspelar sig. Jag har alltid varit en sådan person som funderar.

synth

Jag njuter av att spela musik. Jag sjöng hela tiden när jag var liten och spelade på allting som jag kom över. Jag gjorde exempelvis sönder äggskäraren hemma när jag försökte stämma om den så att jag skulle kunna spela fler toner än inledningen av Bjällerklang. Nuförtiden blir det mest piano och sång, men ibland kommer gitarren eller trumpeten fram.

monopol

Jag tycker det är kul att fundera ut nya idéer. Jag har tidigare närt en tanke på att jag ska knäcka den där idén, och sedan inte göra så mycket mer. I nutid har det slagit mig att resan kan vara roligare än målet. I dagsläget kör jag på den här idén med bloggen och den känns rolig att arbeta med.

flygplan

Jag och min fru tycker båda om att resa så vi investerar en stor del av hushållskassan i turistnäringen. Två veckor på sommaren, en vecka i solen på hösten och en skidresa på våren är ett minimum. Vi försöker även få till lite weekend-resor då och då. Oftast bokar vi allting själva men i undantagsfall åker vi även på charterresor.

running-man

Ett faktum som säkert skulle roa alla mina gamla gympalärare är att jag har börjat tycka om att träna. Jag har lärt mig att uppskatta ett löppass för att komma ut i naturen en stund för att andas och tömma ur huvudet. Jag kan till och med bli lite grinig om jag inte sprungit på ett par dagar. Sedan är det väldigt roligt med alla de sporter man kan göra tillsammans med andra – badminton och beachvolleyboll för att nämna två. Skidåkning är också väldigt roligt för att inte tala om min senaste last – klättring.

Ja, som ni förstår kommer denna blogg alltså handla om att skriva böcker, musik entreprenörskap, resor, träning och hälsa, saker som motiverar mig, kanske lite teknik och programmering och även lite trams.

Saknar du någon information på denna eller någon annan sida så lägg gärna en kommentar eller ett mail eller posta på min officiella Facebooksida.