Kategorier
Författare

Omslaget till Metamorfos – Demonens blod är släppt!

Mina damer och herrar! Omslaget till Metamorfos – Demonens blod har nu lämnat förlaget. Jag blev jättenöjd med resultatet!

Min bok som jag har filat på i nästan 10 år kommer snart komma ut i en bokhylla nära dig. Jag är fantastiskt förväntansfull inför hur den kommer att tas emot. Kommer biblioteken ta in den? Kommer bokhandlarna ta in den? Kommer någon vilja köpa den? Kommer någon vilja läsa den? Allt det där har jag inte funderat på så mycket tidigare men nu har omslaget till min bok blivit släppt. I ett trollslag blev boken verklig. Jag börjar bli nervös!

Boken kommer ges ut av förlaget Everlasting Publisher. De är ett hybridförlag, vilket innebär att jag betalar en slant för att få boken tryckt. I gengäld får jag lite mer ersättning per såld bok. Skillnaden mot att ge ut boken själv är att förlaget hjälper mig med saker som marknadsföring, kontakter med bokhandlar och bibliotek, redaktörsläsning, korrekturläsning, baksidestext och design av framsidan.

Vi hade pratat lite löst om framsidan till boken tidigare. Min förläggare sade att hon hade en bra idé. Tydligen har de ett avtal med en amerikansk kille som heter Christian Bentulan som gör deras framsidor.

Härom dagen plingade det till i min inbox. Det var från förlaget.

”Hej Tomas, hoppas allt är fint. Här är nya omslaget”

Jag blev helt kall inombords. Jag hade tänkt trycka upp stora banderoller med framsidan av min bok på och klistra upp över hela staden. Den här framsidan skulle jag inte kunna visa upp!

”Vad tycker du? Färdig för tryck och allt.”

”Inte riktigt vad jag hade förväntat mig”

”Så glad jag blir att du gillar den!”

Troll lol lol!

Men! vad är det här för människor jag jobbar med? De hade verkat så bra innan, men det här omslaget skulle ju sänka hela min bok. Jag började lite smått förtvivla när det plingade till i inboxen igen.

”Skämt åsido. Här kommer den riktiga”

Å, Gud. De hade bara trollat mig! Till en början kunde jag inte ta till mig den nya bilden. Mina händer skakade och jag var alldeles svettig. Sedan skrattade jag gott. Det här är just den typen av bus som Siam och hans kompis Oscar i boken skulle uppskatta. Den första bilden var bara en skiss till designern hur förlaget ville ha det.

Och vilket bra omslag det blev! Jag är jättenöjd. Jag tycker de har fångat huvudpersonernas karaktärer bra i bilden och jag blir själv sugen på att läsa den. Jag menar, försök att gå förbi detta omslag på biblioteket, den som kan! Bra jobbat, förlaget! Ni fick verkligen till det!

PS. Den uppmärksamme märker att boken nu alltså har bytt namn från den tidigare arbetstiteln ”Balans”. Även denna nya titel värktes fram tillsammans med förlaget.

2 svar på ”Omslaget till Metamorfos – Demonens blod är släppt!”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.