Kategorier
Författare

Artikel om författaren Tomas Heed i Borås Tidning

Det är alltid roligt att bli uppmärksammad! Idag kom uppmärksamheten i form av en artikel om författaren Tomas Heed i Borås Tidning!

Det började i måndags eftermiddag. Eller snarare, det började i maj 2018 när jag hade fått mina första tryckta böcker hemskickade. Glad i hågen travade jag in med ett exemplar till stadens lokala nyhetskontor BT, det vill säga Borås Tidning. Jag lämnade en bok i receptionen tillsammans med mitt telefonnummer och en inbjudan till min releasefest. Sedan hörde jag ingenting.

Sedan hörde jag ingenting förrän i måndags eftermiddag, vill säga. Då fick jag ett plingeling från Kultur och Nöje-avdelningen på BT. Såhär skrev de:

Hej Tomas! Vår lokala litteraturkrönikör Peter Grönborg tar upp bland annat din bok i sin kommande krönika. Har du en bild av dig själv som vi kan använda?

Ja, det är klart att jag har! Min före detta kollega Jan och jag hade en lång fotosession för två år sedan där vi åkte runt i olika miljöer och fotade.

Nu kom dessa bilder bra till pass.

Dagens tidning

Artikeln kan man alltså läsa i dagens tidning, 8 maj 2019. Låt mig citera den del som handlar om mig.

Ny som författare är också boråsaren och webbutvecklaren Tomas Heed (f.1977). I debutromanen ”Metamorfos – Demonens blod”, som kom 2018, ligger förvisso tonvikten på fabulerande, men jämfört med de tidigare nämnda är det en mer uppstyrd bok, i redaktionell mening.

Det innebär att den inte är lika vildvuxen, inte lika originell. Den har tuktats för att passa ett traditionellt fantasyformat. Språket och den sinnrika kompositionen imponerar dock, nästan så att texten skulle kunna förutspås en internationell framtid.

Två tonårskillars väg till insikt om övernaturlig förmåga skildras i parallella förlopp. Självklart ställs de snart inför uppgiften att rädda världen. Berättelsen avser också att allsidigt belysa alldagliga förhållanden, inte minst då en kvinnlig entreprenörs listiga manövrar beskrivs.

Det var en rolig läsning. Tack för det BT!

2 svar på ”Artikel om författaren Tomas Heed i Borås Tidning”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.