Om Tomas Heed

Hej och välkommen till Tomas Heeds blogg som handlar om Tomas Heed, det vill säga om mig. Jag är författare, musiker och entreprenör och bor i en villa i Borås tillsammans med min fru och mina två barn. Till vardags jobbar jag som machine learning engineer, så det dyker upp lite programmerings-länkar eller AI-texter emellanåt.

Om Tomas Heed

Jag är utbildad dataingenjör och har dessutom en magisterexamen inom Intelligent systems design. Under åren har jag arbetat som programmerare på en rad olika ställen. I juni 2011 slutade jag mitt karriär som anställd och startade min egen IT-konsultfirma, Develup AB, där jag åtar mig olika programmeringsuppdrag på konsultbasis. Vill du veta mer om mitt arbetsliv är du välkommen att besöka min företags-hemsida eller titta på min LinkedIn-profil.

2016 startade jag denna blogg. Min tanke med bloggen är att jag ska nå ut till den breda massan med mina intressen.

Författare

Det roligaste jag någonsin har jobbat med är att skriva min bok, Metamorfos – Demonens blod som kom ut i april 2018. Beroende på hur boken tas emot kanske jag sadlar om en dag och börjar skriva på heltid. Jag tycker det är roligt att skriva. När man skriver får man tid på sig att formulera sig och framför allt kan man ångra sig några gånger på vägen innan skriften är klar. Det är svårt att köra en Undo på något man sagt. Jag gillar dessutom att kliva in i min egen värld där min bok utspelar sig. Jag har alltid varit en sådan där person som funderar mycket.

Musiker

En annan sak som jag tycker är roligt är att spela musik. När jag var liten spelade jag på allting jag kom över och sjöng mer än jag pratade. Sedan tappade jag bort det där någonstans på vägen men nu har jag äntligen börjat hitta tillbaka. Ett tag var det gitarr som gällde, men nu lägger jag all min energi på piano och sång. Under 2017 släppte jag min första låt, Stockholm mot Göteborg. Om jag skulle lyckas trygga min försörjning på något sätt hade jag kunnat tänka mig att jobba med musik på heltid.

Entreprenör

En annan sak som jag tycker är roligt är att fundera ut nya idéer. Jag har tidigare närt en tanke på att jag ska knäcka den där idén, och sedan inte göra så mycket mer. Nu har jag insett att det inte finns någonting som är den där idén. Jag har också insett att jag har alldeles för många idéer för att koncentrera mig på en. Det svåra ligger i att färdigställa ett projekt innan man börjar med nästa!

…och upptäcktsresande

Det finns vissa som säger att det är fattigt att jobba hårt under större delen av året för att ha råd att resa bort under semestern. Jag håller inte med om det. Jag och min fru tycker båda om att resa så vi investerar en stor del av hushållskassan i turistnäringen. Två till tre veckor på sommaren, en vecka i solen på hösten och en skidresa på våren är ett minimum. Vi försöker även få till lite weekend-resor då och då. Oftast bokar vi allting själva men i undantagsfall åker vi även på charterresor.

…och idrottsman

Ett faktum som säkert skulle roa alla mina gamla gympalärare är att jag har börjat tycka om att träna. Jag har lärt mig att uppskatta ett löppass för att komma ut i naturen en stund för att andas och tömma ur huvudet. Jag kan till och med bli lite grinig om jag inte sprungit på ett par dagar. Sedan är det väldigt roligt med alla de sporter man kan göra tillsammans med andra – badminton och beachvolleyboll för att nämna två. Skidåkning är också väldigt roligt för att inte tala om klättring.

…och annat

Ja, som ni förstår kommer denna blogg alltså handla om att skriva böcker, om musik och om entreprenörskap, såväl som om resor, träning och hälsa. Saker som motiverar mig, kanske lite teknik och programmering och även lite trams.

Saknar du någon information på denna eller någon annan sida så lägg gärna en kommentar eller ett mail eller posta på min officiella Facebooksida.