Kategorier
Musiker

Musikprylarna kommer!

Tjo! Nu har jag äntligen tagit ett beslut för vilka studiemonitorer och vilken synth jag ska ha! Jag valde Yamahas HS5-monitorer och kompletterade dem med en subwoofer HS8S. Om jag förstått det jag läst på nätet rätt så är det bra grejer till ett ganska hyfsat pris.

Eftersom jag har tänkt att jag ska använda Native Instruments Komplete-paket till min musik så tänkte jag att det var lika bra att köpa en synth som är integrerad mot den på ett smidigt sätt. Därför valde jag deras S-serie. Min tanke var att deras S88 som är ett fullstort 88-tangenters klaviatur, alltså lika stort som ett vanligt piano, skulle vara en bra lösning för mig eftersom pianot som står nere i källaren bara är lånat. S88 har dessutom vägda tangenter för att ännu mer efterlikna ett piano, vilket tilltalar mig.

Igår fick jag ett SMS från den lokala musikbutiken Musiklagret att mina grejer hade kommit och knappt hade telefonen pipit till innan jag satt i bilen.

IMG_0612 (768x1024)
Ett par lådor med glädje

Det var inte helt lätt att få in grejerna i bilen, men efter lite stök fick jag kört hem dem och burit upp dem i det rum där jag tänkt sitta och göra min musik. Glad och förväntansfull öppnade jag upp kartongen med S88’an och insåg att det var en riktig best!

Alltså den var jättestor.

IMG_0613 (768x1024)

Som jämförelse så var mitt skrivbord runt 22 centimeter mindre. Jamen det här går ju inte. Vi vred och vände på grejerna och flyttade runt möblerna i rummet, men ärligt talat. Den är för stor. Vi tittade på Ikeas hemsida om de skulle ha något skrivbord som var lite större, men frågan är om det går in i rummet utan att det ser konstigt ut.

Nej, jag får nog ta det som en karl och åka tillbaka med synthen till Musiklagret. Den lite mindre S61 har bara 61 tangenter, men det kanske räcker för mig. Detta innebär nämligen att den kapar nästan 39 cm i bredd från S88’an och 7 cm på djupet. Nackdelen med S61’an är att dess tangenter bara är halvvägda, medan S88’an som sagt är helvägda och mer liknar ett piano. Jag får väl se till att skaffa ett nytt piano istället när det lånade i källaren behöver lämnas tillbaka.

Studiomonitorerna är jag nöjd med i alla fall. Jag packade upp dem ur lådan igår och kopplade enkelt ihop dem och satte dem på plats på skrivbordet. Min provlyssning var angenäm, men jag antar att det är först när man börjar arbeta med dem på riktigt som man kan uttala sig om de fungerar för mig. Men ärligt talat tror jag inte att det är studiomonitorerna som sätter begränsningarna i detta läget.

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.