Kategorier
Träning

Medoc maraton 2016 – nummerlappen upphämtad

Hepp, vilket äventyr. Nu har vi långt om länge lyckats ta oss till start-/målområdet för Medoc  maraton, i den lilla byn Pauillac en dryg timme norr om Bordeaux. Vi har hämtat ut våra nummerlappar och redan nu smakat på det lokala vinet.

Imorse vaknade jag hemma i Borås, packade, fick stryk av min febrige 9-årige son i Mariocart och begav mig sedan till Landvetter flygplats i god tid inför avfärd.

Väl där möts jag av chockmeddelandet, om ni ursäktar kvällstidningsrubriken. Planet är försenat. Det går inte 11:55 som planerat, utan 13:00. Det betyder att vi har exakt minus femton minuter på oss att byta plan i Bryssel.


Vi började genast spåna på alternativ. Från Landvetter till Bordeaux tar det 20 timmar med bil om man kör non-stop. Då är vi framme klockan 06:00. Inte ett alternativ.

Om vi hyr en bil i Bryssel och kör ner till Bordeax tar det nio timmar. Då är vi framme 23:00. Det är görbart, men vi behöver hämta nummerlappen idag! Det går inte. Vi kontaktade sekretariatet för tävlingen och fick tillstånd att hämta den senare.

Efter många om och men satt vi i alla fall på planet till Bryssel. Vi deklarerade att vi skulle vidare till Bordeaux och de svarade att vi kommer få information om anslutningar senare.
Planet från Bryssel till Bordeaux gick klockan 14:40 från gate A51. Klockan 14:41 ”dockade vi” vid gate A53. Trots förseningen hann vi gå ombord på planet i tid. Tur att vi inte hade checkat in något bagage!

Efter en kort promenad till flygplatshotellet checkade vi in på hotell Ibis Budget. Inte det finaste hotell jag har bott på , men det fungerar säkert.

Efter en snabb dusch var vi färdiga att bege oss till Pauillac. Vi hade beställt plats i en buss som gick från centrala Bordeaux klockan 19:00. Vi hade gott om tid, så vi tänkte att vi tar oss in till stan, vilken ligger 10 km från flygplatshotellet, och sedan sätter vi oss någonstans och tar en pilsner och väntar till bussen går.

10 km i rusningstrafik i Bordeaux tar en dryg timme att köra. Taxin kostade 50€.

Vi fick skitbråttom och sprang in på en Carrefour City och slet åt oss en baguette, lite salami, ost, bananer och en flaska skumpa. Sedan sprang vi till bussen och åkte iväg mot Pauillac. I bussen dukade vi upp vår festmåltid.

Finmiddag i bussen

Bussturen som skulle ta en timme tog närmare en och en halv. Jag vet inte, men det känns som att jag har stressat hela dagen.

Vi har i alla fall lyckats få tag på ett startnummer. Man frågar sig om det inte hade varit smartare att vänta till imorgon med att hämta startnumret. Vår försening hade ju gjort att vi fått tillstånd att vänta till imorgon med att hämta det.

Glad Tomas med nummerlapp

Nåväl, De sålde lokalproducerat vin för 1,50€ glaset utanför nummerlappsutdelningen. Det var ett 50-tal glada hejdukar kvar i den baren när vi lämnade vid 22-tiden. En del av dessa lär känna av vinet när de ska springa imorgon.

Nu sitter vi på bussen tillbaka till Bordeaux. Om en timma kommer vi sätta oss i en taxi för ytterligare 50€. Sedan väntar sängen och 6 timmars sömn innan det stora rejset imorgon.

Ett svar på ”Medoc maraton 2016 – nummerlappen upphämtad”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.