Kategorier
Författare

Färdig!

Mina vänner! Jag har skrivit en bok!

Nu måste jag väl ändå få säga det? Jag har skrivit en bok! Blir jag utgiven eller inte? Skit i det! Idag vill jag fira, för jag har skrivit en bok!

Jag läste precis igenom de sista sidorna, satte rubriker på vart och ett på de 44 kapitlen och sedan skickade jag in min bok till förlagen som jag valde ut förra veckan!

Nu kommer jag att släppa författarskapet under två månader och förväntansfullt se fram emot att få svar från förlagen. Under denna tid kommer jag fokusera lite mer på musiken. Det ska också bli spännande!

Hur går det då till när man skickar in sitt manus till ett förlag? Fyra av fem av de förlagen som jag hade valt ut ville ha sina manus via e-post.

Jag skickade varsitt exemplar av den Word-fil som jag har arbetat med i över ett år till deras mejladresser. Tillsammans med denna bilaga skrev jag också ner några rader om vad boken handlade om, vad jag förväntade mig av vårt samarbete samt hur jag såg på min framtid som författare.

Ett av förlagen, Berghs Förlag, ville konstigt nog ha manuset inskickat på papper. Skrivaren fick gå varm nere i källaren för att skriva ut de 302 sidorna och snart ska jag ge mig av till den lokala tobaksaffären för att köpa frimärken. Mitt manus väger 1,7 kg så portot kommer gå lös på 65 spänn. Vilken tung läsning. Höhöhö.

Tre av förlagen sände mig automatgenererade svar när jag hade skickat in mitt manus. Såhär ser de ut.

autosvar-manus-opal

 

autosvar-manus-idus

 

autosvar-manus-wahlstroms

Wahlströms kommer tydligen inte ens berätta för mig om de inte vill ge ut boken. Jag undrar hur många manus de får in varje dag!?

Jahopp, nu är det bara att lägga champagnen på kylning och hålla tummarna!

Även om jag vet att mycket arbete återstår om jag skulle bli antagen av ett förlag så är det med ett leende på läpparna jag skriver detta.

Jag är färdig!Mina vänner! Jag har skrivit en bok!

Nu måste jag väl ändå få säga det? Jag har skrivit en bok! Blir jag utgiven eller inte? Skit i det! Idag vill jag fira, för jag har skrivit en bok!

Jag läste precis igenom de sista sidorna, satte rubriker på vart och ett på de 44 kapitlen och sedan skickade jag in min bok till förlagen som jag valde ut förra veckan!

Nu kommer jag att släppa författarskapet under två månader och förväntansfullt se fram emot att få svar från förlagen. Under denna tid kommer jag fokusera lite mer på musiken. Det ska också bli spännande!

Hur går det då till när man skickar in sitt manus till ett förlag? Fyra av fem av de förlagen som jag hade valt ut ville ha sina manus via e-post.

Jag skickade varsitt exemplar av den Word-fil som jag har arbetat med i över ett år till deras mejladresser. Tillsammans med denna bilaga skrev jag också ner några rader om vad boken handlade om, vad jag förväntade mig av vårt samarbete samt hur jag såg på min framtid som författare.

Ett av förlagen, Berghs Förlag, ville konstigt nog ha manuset inskickat på papper. Skrivaren fick gå varm nere i källaren för att skriva ut de 302 sidorna och snart ska jag ge mig av till den lokala tobaksaffären för att köpa frimärken. Mitt manus väger 1,7 kg så portot kommer gå lös på 65 spänn. Vilken tung läsning. Höhöhö.

Tre av förlagen sände mig automatgenererade svar när jag hade skickat in mitt manus. Såhär ser de ut.

autosvar-manus-opal

 

autosvar-manus-idus

 

autosvar-manus-wahlstroms

Wahlströms kommer tydligen inte ens berätta för mig om de inte vill ge ut boken. Jag undrar hur många manus de får in varje dag!?

Jahopp, nu är det bara att lägga champagnen på kylning och hålla tummarna!

Även om jag vet att mycket arbete återstår om jag skulle bli antagen av ett förlag så är det med ett leende på läpparna jag skriver detta.

Jag är färdig!

3 svar på ”Färdig!”

WoOoOOOt!!! Och Wheeeeee!
Vet inte vilket utrop som passar bäst – men feg som jag är så garderar jag mig, och slänger dessutom in ett …FETT!!! – så här på slutet så att även din yngre publik förstår att jag uttrycker min respekt och lycka för dina framsteg. 🙂

Måste kännas både skönt (och tomt?) nu när skrivandet är över? Men gissar att det mestadels är en skön känsla att – på riktigt – sätta punkt för skrivandet. Åtminstone just nu. 🙂

Nu håller vi tummarna och väntar på att samtliga återkommer med positiva besked. Och det gör de nog om de förstår sitt eget bästa! 🙂

Din ciceron och ledstjärna i livet
Blackvest – son of Jonah

(son of Johan borde det ju varit, men Jonah lät både mer bibliskt och episkt) 🙂

Hatten av!
Bara att du har behållt fokus på samma bokidé ett helt år. Jag hoppas på att få läsa boken en dag.
Kram och lycka till.

PS. Astrid Lindgren blev refuserad flera gångar innan hon blev utgiven.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.