Kategorier
Bloggen Musiker

Upp till bevis! – Min MacBook Pro musikdator har kommit

Nu har jag slut på ursäkter. Jag har investerat i en bra Synth, den senaste programvaran och fina studiemonitorer. I dag föll den sista pusselbiten på plats när UPS levererade min musikdator, en MacBook Pro med Logic Pro X installerat.

Så här bra utrustning har en hemmapulare som jag aldrig tidigare haft till hands. Kommer det ut skit ur det här systemet så vet jag exakt vilken komponent det är som felar. Det är jag.

Min första plan var ju att jag skulle vara helt färdig med plattformen till min blogg när datorn kom så att jag skulle kunna jobba helhjärtat med musiken. Jag har dessvärre fortfarande 15 inlägg att översätta, men det kommer att få ta den tid det tar tror jag. I övrigt tror jag att jag har satt det mesta av min blogg.

Information för blogg-nördar

I början använde jag mig av en installation av WordPress dit båda mina två domäner tomasheed.se och tomasheed.com pekade. Jag använde mig qTranslate-x för att hålla ordning på språket och genererade upp seo-vänliga url’er med hjälp av Qtranslate slug. Det fungerade faktiskt ganska bra, men jag hade problem med mina RSS-feeds som bara ville komma på engelska. Jag felsökte php-koden och kom fram till att det var Qtranslate X som vidarebefordrade requesten från feeden på tomasheed.se till tomasheed.com eftersom .com-adressen var default.

Jag insåg också att flera andra plugins inte var kompatibla med qTranslate X, till exempel cachnings-plugin som kan vara bra att ha för att få sajten snabbare. Detta gjorde att jag valde att avinstallera qTranslate X.

Min nya lösning är att jag har två separata WordPress-installationer på mitt webbhotell. En på tomasheed.com och en på tomasheed.se. Den enda nackdelen med denna lösningen är att jag måste ladda upp bilderna två gånger. Å andra sidan fungerar allting out-of-the-box när det kommer till plugins och liknande.

Information för musik-nördar

Så, låt mig berätta om min dator. Jag beställde min nya MacBook Pro online nästan samma dag den släpptes för en dryg månad sedan. Prognosen var att den skulle komma hem till mig imorgon, den 8 december. Igår fick jag ett SMS från Apple.

Apple Store: I dag händer det.
Artiklar i beställningen 12345678 bör levereras i dag.
Klicka här för mer information.

Vad ska det betyda? Bör levereras? Antingen så kommer det, eller så kommer det inte. Jag kan ju inte åka hem från jobbet och sitta och vänta på grejer som kanske kommer.

Klockan 15:24 fick jag i alla fall ett samtal från ett okänt nummer som jag inte kunde ta emot just då. När jag kom hem så låg en lapp från UPS i brevlådan att de hade varit där men inte fått tag på mig. Men idag gick det bättre. Idag kom lådan fram.

MacBook Pro i låda

Nu ska jag bara koppla ihop min dator med resten av min utrustning. Sedan ska jag skapa musik.

Komplete S61 och Yamaha HS5

Jag har en liten vision om vad jag vill göra, och det kommer att utkristallisera sig under de kommande månaderna, men det första jag ska göra är en låt som kom till mig när jag satt i kloster i somras. Den kommer att heta Stockholm mot Göteborg, eller kanske STHLM vs GBG. Jag återkommer med mer information om denna framtida hitlåt.

Nä, nu ska jag gå och koppla upp min nya dator.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.