Kategorier
Musiker

Musiktorsdag – STHLM vs GBG påbörjad

Idag är det nya tider som gäller. Det här är det första blogginlägget som jag skriver på min nya Macbook Pro. Jag har alltid använt Windows, så det här är väldigt spännande. Jag får se om jag lyckas publicera mitt inlägg.

Den här veckan passade det bättre med jobbet att ha min hemma-dag på torsdagen. Jag har spenderat denna musiktorsdag med att börja skapa min första hit. Den heter Stockholm mot Göteborg, eller STHLM vs GBG, kort och gott. Kom ihåg var ni såg det först!

Synthen

STHLM vs GBG

Låten kom till mig när jag var på meditationskurs i somras. Det första som kom till mig var titeln. Stockholm mot Göteborg. Jag tänkte såhär: Tänk vad lycklig man ändå är som bor i ett land där det är fred. Tänk vad jobbigt alla som bor i krigshärjade länder har det och vad olika vardagen hade sett ut om det hade varit krig i Sverige. Vad skulle hända om det blev inbördeskrig i Sverige? Vad skulle man kriga om och vilka olika fraktioner skulle uppstå?

Det skulle kunna bli Stockholm mot Göteborg, inte sant? Och vad skulle man kriga om? En sakfråga, eller någon form av råmaterial? Kanske skulle man mötas vid Sala silvergruva? Båda lägren skulle gräva ner sig och sedan börjar skotten vina.

Det slog mig att detta skulle kunna resultera i ett fotbolls-anthem. Om man är lite tvetydig så skulle skotten kunna vina även på fotbollsplanen eller på hockeyrinken.

Låten

Jawohl, låten ska vara en upptempolåt och jag eftersom det är en krigslåt tänker jag sno trummorna från Iron Maidens Run to the hills. Jag vill ha lite retrokänsla i refrängen som jag kommer ta från synth-kompet i refrängen på den gamla nittiotals-hiten Think about the way med Ice Mc. Hur kan det misslyckas? Vidare tänkte jag knycka det irriterande tjutet från Bruno Mars Locked out of heaven, ni vet det där rytmiska som ökar i tonläge hela vägen från refrängens start ända till slutet.

Min ursprungliga plan var att detta blogginlägg även skulle innehålla en liten instruktionsfilm om hur man skapar Run to the hills-trummorna i mitt musikprogram. Dessvärre har jag inte blivit riktigt nöjd med mina trummor ännu. Kanske dyker den där instruktionsfilmen upp en annan dag.

Idag har jag skapat upp själva grunden till låten. Ackorden är inlagda och ett trumkomp. Nästa steg är att bränna ut låten på skiva och sätta in den i bilen så att jag kan skapa en text på väg till och från jobbet. Sedan kommer jag såklart lägga upp låten här så att ni får lyssna på den.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.