Kategorier
Resor

Familjesemester på Teneriffa

Julen har varit lång och trevlig, tackar som frågar. Den sista veckan av julledigheten tillbringade vi tillsammans med våra goda vänner och deras två barn på Teneriffa. Sol och bad blev det, fastän lite blåsigt emellanåt.

Det blir väl inte så mycket till reseskildring det här. Teneriffa är den största av Kanarieöarna. Ön rymmer 900’000 invånare men gästas varje år av fem miljoner turister. Vi kom hit för att lata oss, ha trevligt tillsammans och njuta av solen.

Huset

Vi flög hit ner med Norwegian air, en resa som tog 5 timmar. Ytterligare en timme senare hade vi hämtat våra väskor och vår hyrbil och kört till huset. Vi hade hyrt ett åtta-personers hus via HomeAway. Det var ett ganska bra hus, men alla köksprylar var lite för slitna. Diskmaskinen, spisen och kylskåpet var säkert jättebra för 6-7 år sedan, men nu var de lite under vad vi hade förväntat oss. Avloppen luktade lite för mycket eftersom man tydligen inte bygger med vattenlås på Teneriffa. Dessutom hade vi strul med vattnet i kranarna, så att ibland försvann vattnet utan förvarning. Det var speciellt tråkigt när man hade badad i havet eller tagit en löptur.

Familjesemester på Teneriffa - huset
Vårat hus under veckan

Loro Parque

Någonting som jag däremot kan rekommendera var Loro Parque – papegojparken som låg på den norra sidan av ön. Den har tydligen fått priser som Europas bästa park, och världens näst bästa park av Trip Advisor. Den var väldigt fin. De hade bland annat ett pingvin-hägn där man fick ställa sig på ett rullband och liksom åka runt pingvinerna när man tittade på dem. De hade byggt upp ett riktigt islandskap och det kom snö från taket.

De hade dessutom flertalet bra shower med sjölejon, delfiner, späckhuggare och papegojor. Papegojorna var ett återkommande tema, förstås. Överallt fanns det stora burar med papegojor. På ett ställe fanns det dessutom en större bur som man fick gå in i. Vi snackar 500 kvadratmeter bur, med gångbroar mellan träden. Jättefint!

Familjesemester på Teneriffa - Späckhuggarshow på Loro Parque
Späckhuggarshow på Loro Parque

Summering

Teneriffa är en trevlig ö, och man flyger dit ganska billigt med Norwegian. Priserna på restaurangerna är hyfsade, och ölen på barerna på stranden kostar 2 euro. Jag rekommenderar alla att åka hit. Landskapet är dessutom roligt med öknar och kaktusar. Det finns dessutom berg att gå upp i om man gillar sådant.

Familjesemester på Teneriffa - Bergsbestigning
Bergsbestigning
Familjesemester på Teneriffa - Kaktusar
Kaktusen snodde våran boll

Tack för en trevlig vecka!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.