Kategorier
Träning

Marathonträningen fortsätter

Låt mig bara lägga ett snabbt inlägg så att ni vet att marathonträningen fortsätter.

Den här veckan har jag sprungit 39 km.

Hård träning

Jag kan berätta att jag  aldrig tidigare har tränat såhär mycket inför någonting. Jag åkte Vasaloppet 2012, men inte ens då tränade jag såhär ofta eller såhär fokuserat. Det är just nu 4 träningspass i veckan, men inom några veckor kommer vi gå upp i fem pass per vecka.

Det ger resultat också. Inte bara är jag sliten och trött nästan varje dag. Dessutom får jag bättre och bättre resultat i löpspåret. Nästa pass är imorgon och då ska vi ägna oss åt testlopp. Vi sprang ett varv runt Pickesjön i Borås på tid en vecka innan vi körde igång med träningsschemat. Imorgon är det dags igen, och då får vi se om jag har blivit något snabbare!

Veckans pass

Den här veckan hade vi följande pass:

Tisdag: 5 stycken 8-minutersintervaller. Dessa skulle egentligen göras på en flack och jämn bana, men vi tog dem istället på en kuperad skogsbana med rötter och grejer. Det var jobbigt men det gick helt okej. Innan passet hade vi uppvärmning med löpteknik.

Torsdag: Ett lugnare pass på 1 timme i kuperad terräng. Vi sprang vilse och hamnade i urskogen innan vi kom tillbaka till stigen. Den kilometern tog 13 minuter, men övrig löpning gick bra. En mil blev det, följt av lite spänstträning och styrka.

Lördag: Alternativträning på motionscykel framför Xboxen. Jag skulle köra 3×10 minuter hårt men jag körde en timme halvhårt istället.

Söndag: Distansträning 1.5 timmar. Vi sprang runt Öresjö i Borås, 17 kilometer. Den sista halvtimmen lade vi in 2×10 minuter hård löpning.

Ett svar på ”Marathonträningen fortsätter”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.