Kategorier
Dumheter

Ska man sticka hål på blodblåsor eller inte?

Hur var det nu igen? Sticka hål på blodblåsor eller inte?

Min vän Google vet svaret.

Träningen fortsätter

Idag har jag gjort det tredje löppasset på lika många dagar här nere i Torremolinos på den spanska solkusten. Det gäller att vara ute tidigt som sjutton. Speciellt när man ska springa långt, eftersom temperaturen lätt når 35 grader. I fredags sprang jag en timme i tävlingsfart – strax över 11 kilometer. Igår var det lugn löpning i 1½ timme och idag var det distanspass på 2½ timmar. Man skulle börja lugnt i en och en halv timme. Jag sprang upp på ett berg.

Totalt har det nu blivit 47 kilometer på tre dagar. Det är det längsta jag har sprungit under tre på varandra följande dagar någonsin. Det känns faktiskt ganska bra i kroppen. Den sista kilometern höll jag 5:20-tempo på och fastän att benen är lite trötta idag så är jag inte sängliggande.

Sticka hål på blodblåsor?

När ungarna och jag var nere och badade precis i den av spanjorer överfyllda swimmingpoolen lyckades jag slå i stortån i väggen. Då upptäckte jag att jag hade en blodblåsa på min tå. Blåsor får man ju till och från, men vad ska man göra med dem? Jag tycker att man googlar varje gång, men man kommer aldrig ihåg svaret. Det är lite som påsken, askonsdagen och fastan som man googlar varje år.

Såhär säger 1177:

När du fått ett sår eller blåsor är det bra att

  • undvika att peta hål på en blåsa, eftersom den skyddar huden som håller på att bildas därunder
  • tvätta rent med mild tvål och vatten, det är lättast att använda flytande tvål
  • använda särskilda skavsårsplåster som lindrar, avlastar och underlättar läkning
  • använda filtringar för att avlasta från tryck och nötning.

Så nu vet vi!

Var det förresten bara jag som tyckte att min stortå såg ut som Gorbachev?

Gorbachev
Min stortå vinkar!

2 svar på ”Ska man sticka hål på blodblåsor eller inte?”

På den tiden då jag faktiskt sysslade med motion och sånt så fick jag alltid blodfyllda blåsor under längre löpturer. Känslan att sticka hål på dom är oslagbar, så jag gjorde det alltid oavsett om det är egentligen var bra eller inte!

Ja, det är som att gå runt med bubbelplast på kroppen. Svårt att låta bli!

Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.