Kategorier
Bloggen

Omvärldsanalys – Hur gör alla andra bloggare?

Hej, hej, hallå dagboken. Nu har jag snart skrivit på min blogg ett helt år. Jag har ett antal läsare som följer mig regelbundet, vilket är toppen! Jag har dessutom en del läsare som kommer in via sökning från Google, vilket också är skoj. Däremot så har jag inte jättemånga läsare och jag funderar såklart på varför. Därför har det blivit dags för en omvärldsanalys – Hur gör alla andra bloggare?

Topplistan

Låt oss ta en titt på bloggportalen… Mest De mest besökta bloggarna är dessa…

Omvärldsanalys - Hur gör alla andra bloggare? - Topplistan

Siffran är antalet besök den senaste veckan, där varje unik användare räknas en gång per timme baserat på IP-nummer. Enligt exakt samma mätning har jag 56 besökare. Kenza har alltså ungefär 6500 gånger fler besökare än jag. Hur kan det komma sig?

Hastighet

Jag var ju ett tag inne på att man skulle satsa på att optimera bloggen för fart för att attrahera fler besökare. Jag körde min sida via PageSpeed Insights som är en service från Google. Med lite jobb lyckades jag få upp sidan till ganska OK. Jag har idag 60% av den önskade nivån på Mobilt, och 82% på dator, vilket är något lägre än jag minns det. Jag ska kolla vad bloggarna från listan har.

  1. KENZA – 81% mobil, 83% dator
  2. Bloggbevakning – 25% mobil, 25% dator
  3. Kostdoktorn – 85% mobil, 53% dator
  4. Paulas.me – 47 % mobil, 51% dator
  5. Bianca Ingrosso – 79% mobil, 91% dator
  6. Trettonbarnsmamman – 0% mobil, 0% dator

Med undantag för Trettonbarnsmamman är jag faktiskt förvånad över hur bra bloggarna presterar i PageSpeed insights.

Innehåll

Bloggbevakning är en sajt som kollar runt på alla bloggar och lägger upp urklipp från dem fast med sin egen reklam. Smart! De övriga bloggarna, undantaget Kostdoktorn är kvinnor som bloggar om kläder.

Dessa bloggar har det gemensamt att det är jättemånga bilder och text som innehåller många hjärtan. Jag utgår från att ingen går in på dessa sidor för att läsa texterna, utan det är nog mer för att titta på bilderna.

Kostdoktorn är en sida för den som vill gå ner i vikt genom LCHF. Den innehåller en massa success-stories och hur-gör-man-guider. Det redaktionella innehållet är skrivet av flera olika människor.

Det som alla bloggar ovan har gemensamt är att de uppdateras väldigt ofta. Flera gånger om dagen, faktiskt. Det är kanske en lärdom jag måste ta med mig för min blogg. Fast å andra sidan vill ju jag ha lite substans bakom varje post.

Vet ni, jag ska kolla vidare i den där topplistan och se om jag hittar några bloggar som mer liknar min.

Omvärldsanalys - Hur gör alla andra bloggare?
Originalet

Bloggar som liknar min

Få se nu… Mode, mat, mat, mode… Pengar. Mode, hus, trädgård, träning, barn.

Jag sorterar om så att det bara blir författare i listan. Jahopp, här hittar vi författaren Kim M. Kimselius blogg (mobil: 74%, dator: 28%) som har gett ut 45 böcker. Bloggen har 222 besökare enligt topplistan. Om vi sorterar på musiker finns det en MinikeGirl (mobil: 18%, dator: 24%) som gett ut 12 låtar på Spotify. Hon har 10000 besökare enligt topplistan. Det måste bero på att hon ändå gett ut musiken, för sidan är inte den snyggaste jag sett.

Det verkar inte finnas någon logik i hur detta fungerar!?

Omvärldsanalys – Hur gör alla andra bloggare?

Om man ska sammanfatta detta något flummiga inlägg, så får det bli med följande slutsatser.

  1. De stora bloggarna är optimerade för hastighet. Att göra: Optimera min sida ännu mer.
  2. De stora bloggarna lägger upp jättemånga bilder. Där tycker jag att jag har en ganska bra balans ändå. Jag vill inte tråka ut er med Selfie-marathon.
  3. De stora bloggarna lägger upp innehåll ofta. Att göra: Jag tycker om att ha någonting att skriva när jag faktiskt lägger upp ett inlägg, men jag kanske ska komplettera det stora blogginlägget som jag gör varje vecka med flera små?
  4. De stora bloggarna har många besökare. Att göra: Japp. Det var just det!

Någon som har fler tips?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.