Kategorier
Bloggen

tomasheed.com lägger ner!

Nu är det färdigbloggat! tomasheed.com lägger ner efter ungefär ett år. Jag orkar inte med det längre.

Den svenska versionen tomasheed.se kommer däremot finnas kvar som tidigare.

Engelsk version

Jag vet inte ens om de flesta av er har märkt den lilla ikonen längst upp till höger i dator-versionen, eller om någon har klickat in på menyn på mobilversionen. Det är där min engelska flagga ligger som pekar mot den engelska versionen av sidan. Ända sedan starten av sajten har jag noga översatt varje inlägg som jar har gjort. Tyvärr är det inte så många som hittar till min engelska sajt, så nu kommer jag att sluta att översätta inläggen.

Jag lägger runt tre timmar på ett längre inlägg. Typiskt tar det då 1½ timme att skriva inlägget, 30 minuter att rita eller fixa fram bilder och redigera dem och sedan ytterligare en timme att översätta. Om jag kan skriva ett inlägg på 30% kortare tid kommer jag att kunna skriva mer. Enkel matematik.

Besöksstatistik land

Statistik

Min blogg är skriven i WordPress och det finns ett insticksprogram, en  plug-in, som heter Jetpack som jag använder. Jetpack hjälper till med ganska många saker, men en av dem är att man får statistik för sin blogg. Jag ser hur många sidvisningar jag har per dag, vilka sidor som är mest populära, vilket land mina besökare kommer ifrån och vilka länkar ni följer. Det är värdefullt för att få veta vad ni vill läsa om och det är roligt att följa utvecklingen på antalet besökare. Den mest populära artikeln just nu är den om hur man lägger upp musik på Spotify.

Om jag tittar på antalet besökare per land hittills under 2017, så ser jag att jag har haft 4308 besökare från Sverige. Tvåa på listan är USA på 142 besök. Det är ganska stor skillnad.

Om jag istället tittar på statistiken från tomasheed.com så har jag haft totalt 761 besök på sidan, varav 389 har varit från Sverige. Den engelska versionen har haft 59 besök från USA som ligger tvåa. Det innebär att nästan tre gånger fler amerikanska besökare har gått in på min svenska sajt än den engelska. De verkar med andra ord inte ha någonting emot att läsa Google Translate-versionen av min sida. Då får det bli så.

tomasheed.com lägger ner

Hur ska jag lägga göra när jag lägger ner min engelska sajt? Jag låter alla översatta blogg-inlägg ligga kvar där de är. Det betyder att man kan växla mellan språken precis som tidigare på de inlägg som redan är översatta. Jag ska skriva om koden på sidan lite så att översättningsflaggan bara visas när det finns en översättning.

Om en besökare går direkt till tomasheed.com så ska jag putta över personen till den svenska versionen på tomasheed.se. I övrigt kommer jag låta allting ligga kvar som det är. Vem vet, jag kanske når internationell framgång med min bok om ett par år, och då kan det ju vara bra att ha en engelskspråkig sajt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.