Kategorier
Bloggen

Ett brev från AdSense

Som ni kanske har märkt har det börjat dyka upp lite reklam på min sida. Idag fick jag ett brev från Adsense. Det var ett superhemligt brev med en superhemlig kod.

Reklam

Min ursprungsplan var ju att lägga upp reklam på sajten först när jag har lite fler besökare. I skrivande stund har jag runt 40-50 besök varje dag. De dagarna jag lägger upp nya inlägg har jag lite fler besökare och vissa dagar är det bara ett tiotal besökare på en dag.

Det var fru Heed som tyckte att det inte fanns någon anledning för mig att vänta tills jag hade fler besökare. I dagsläget så är det ju så mycket reklam på nätet, så det spelar ingen roll. Det är ändå ingen som märker av den där reklamen. Jag vet fortfarande inte om hon har rätt. Men jag har som vanligt följt hennes instruktioner, så titta här kommer det reklam.

Jag använder mig av Google AdSense för att hämta upp reklamen. I min jämförelse mellan reklambolag kom jag fram till att det var minst jobb på det sättet. Jag har skapat ett konto hos Google och fixat en reklam-behållare som jag lägger in här och var på sidan. I början kommer det kanske bli för mycket reklam på vissa sidor, men på sikt tänker jag göra vissa av de här fälten mindre. Jag kommer få surfa in på min egen sida lite då och då och känna av hur det känns.

Adsense

Det är väldigt enkelt att komma igång med AdSense. Man registrerar ett konto och när Google några timmar senare har godkänt sajten är det bara att köra igång. Jag har installerat ett plug-in till WordPress som gör att jag enkelt kan lägga in reklam på sidan genom ett kortkommando. Jag har skapat upp fem stycken olika kommandon, fast nu skapar de samma reklamruta. Fast de får olika innehåll, men de brukar vara lika stora. Jag är duktig på att göra enkla saker svåra.

Hur som helst. När ni går in på min sida och ser reklamen så får jag lite ersättning. Jag har inte listat ut exakt hur det här fungerar. Ibland får jag ett öre för att reklamen visas. Ibland får jag ingenting. Någon gång klingar det till och jag får typ en krona eller ännu mer för att reklamen visas. Jag undrar om det är när någon faktiskt klickar in på reklamlänken?

Ett brev från AdSense

Den stora frågan är hur mycket pengar man får från AdSense? Det finns tydligen en nivå som man måste komma över för att man ska få någonting över huvud taget. Den månaden man når över 700 kronor i ersättning så kommer man att få en utbetalning från Google. Men redan när man når 10 procent – alltså 70 kronor så skickar Google ut ett brev till dig. I detta brev får man en hemlig kod som man måste mata in för att bekräfta att de har rätt adress till ditt företag, eller till dig som privatperson.

Det roliga är när man kollar lite närmare på brevet. Det första man ser när man tittar på framsidan är AdSense-loggan. Under adressen får man dessutom veta att brevet ”Innehåller viktiga dokument”. När man har rivit bort sidorna på kuvertet ser man att de har målat insidan med blåa krumelurer. Brevet är tydligen så hemligt att man måste dölja koden från dem som vill kolla mot ljuset.

Ett brev från AdSense - insidan

Jag vet inte hur ni blir i dessa lägen. Det är lite som den där varningstexten – Obs, stoppa inte i munnen. Förbjudet att äta. Tryck inte på knappen. Aaah, det går ju inte att låta bli. Så jag höll upp kuvertet mot ljuset.

Ett brev från AdSense i motljus

Det här fungerar ju bra, Google!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.