Kategorier
Dumheter

Jag blev påskloskan i år igen!

Våren är en härlig tid med alla de där lediga dagarna som man egentligen behöver på hösten. Allting börjar med påsken där man får fyra dagars ledigt samtidigt som solen börjar titta fram. Men i denna sköna ledighetsbägare finns det oftast ett litet smolk. Jag blev påskloskan i år igen!

Tramsiga ramsor

Det har alltid varit en tradition i vår familj. Den som sover längst varje dag under påsken får ett epitet under resten av dagen, ett öknamn. Jag har googlat lite på detta och får faktiskt inte fram en enda träff. Vidare efterforskningar (jag har frågat pappa) gör gällande att det är min farmor som har kommit på detta. Det är ju fantastiskt i så fall!

Så, låt mig presentera våra öknamn för den som sover för länge under påskhelgen Jag skulle bli väldigt glad om ni förde detta vidare. Lägg gärna en kommentar om ni har hört talas om detta innan, så får jag veta om det verkligen kommer från farmor! Öknamns-etymologi är alltid extra roligt.

Sover man för länge på Kallas man för
 Skärtorsdagen  Skärtok
 Långfredagen  Långlat
 Påskafton  Påskloska
 Annandag Påsk  Äggskäppa

kyckling

Boken

Jag kan också konstatera att min bok ”Metamorfos – Demonens blod” har börjat dyka upp hos olika bokhandlare! Först dök den upp på Bokus där boken kommer säljas för 146 kronor. Nu har den även dykt upp hos Ginza, där den kommer säljas för 139 kronor. Hos Ginza har jag också fått en egen författarsida! Hur stort är inte det! Bägge sajterna har också satt ett releasedatum på boken, något som ännu inte har bekräftats av mitt förlag. Det ska bli spännande att följa detta!

Båda sajterna har också publicerat baksidestexten. Den ser ut såhär:

Siam ser fram emot sin 18-årsfest, men ingenting blir som han tänkt sig. Istället händer det ena oförklarliga efter det andra.

Lee jobbar för att försörja sin mamma när människor omkring honom börjar dö till synes utan anledning.

När en märklig kraft kallar på killarna tvingas de ut på en resa som blir uppstarten i en kamp ingen av dem kunnat ana. Plötsligt står världens existens på spel och endast de tycks vara nyckeln till dess räddning.

Kommer de att lyckas eller har de mörka krafterna de kämpar emot en annan plan?

Glad påsk!

4 svar på ”Jag blev påskloskan i år igen!”

Härligt! Det är inte dåligt att bli p-l, själv blir jag det aldrig, vaknar alltid först vare sig jag vill det eller inte.

Nej jag tror inte att vi någonsin vetat vad man blir på påskdagen :-). Så det har jag funderat över.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.