Kategorier
Författare

Rapport från min releasefest

Igår gick min releasefest av stapeln. O’boy vilken lyckad tillställning det blev! Vad roligt det var att så många kom. Tack till alla som dök upp. Det betyder mycket för mig.

Min releasefest

Ja, igår var det alltså dags. Tre års skrivande nådde sin slutpunkt, eller kanske snarare startpunkt. Sin kulmen, kanske man kan säga. Min bok, Metamorfos – Demonens blod och jag var kvällens huvudgäster. Jag hade hyrt den stora salen i Hemgården i Borås och jag kom dit trettio minuter innan för att ställa allting i ordning. Min fru och min mor var också med och hjälpte till att ställa allting i ordning. Och så barnen förstås som ställde i fram lite stolar innan de gick ut till lekplatsen i stadsparken utanför.

min releasefest var i hemgården

Vi bar och flyttade och ställde i ordning och när vi var klara var klockan tre minuter i kalasstart. Mamma och jag stod innanför dörren och väntade på de första gästerna. Då slog det mig. Jag har aldrig varit på en releasefest tidigare. Jag frågade mamma,:”Vad ska jag skriva i mina signeringar?”. Hon tittade förvånat på mig. ”Har du inte funderat ut det innan?”.

Signering

Nu trillade de första gästerna in och jag slapp fundera mer på det. Min kompis Mia och hennes barn, min mammas väninnor och fyra av mina kollegor från jobbet var först på plats. Och de var först på plats ganska länge. Så länge att jag började fundera på hur konstigt det skulle kännas om det bara blev vi 10 i den stora salen under hela kvällen. Men efter ett tag så kom fler och fler av mina vänner dit och snart var det riktigt trångt och mysigt där inne.

Jag hade annonserat högläsning klockan 18, och en av dem som kommit tidigt behövde också gå lite tidigare. Han bad därför att få köpa en signerad bok innan högläsningen. Det fick han såklart göra! Jag satte mig ner och började skriva. En del fick ett simpelt ”Till <namn>” medan andra fick en liten hälsning. Jag vet fortfarande inte vad jag skrev i någon av böckerna.

koncentrerad signering

Högläsning

En minut i sex sneglade jag på klockan. Snart dags för högläsning. Jag tittar ner på boken framför mig. Till Anna, står det. Jag tittar upp på personen framför mig. En kollega från mitt förra jobb. Vi jobbade tillsammans i 1½ år. Jag vet mycket väl att hon heter Anna. Men där och då så händer någonting konstigt i mitt huvud. Det blir kortslutning. Heter hon verkligen Anna? Det går inte att ta sig ur en sådan situation på ett värdigt sätt, så efter ett par sekunders tvekan skickade jag ändå över boken till henne.

Anna, jag är ledsen! Men det blev ju i alla fall rätt! Haha!

överlämning av signerad bok

Klockan blev 18 och jag bad mina gäster att ta plats framför scenen. De gjorde mig till viljes och jag tog upp en av böckerna och började läsa ett stycke ur den. Jag hade valt ut ett stycke mitt i boken, där Siam och Oscar ska göra ett bus inför hela klassen. Det tog ungefär 12 minuter att läsa stycket. Jag hade övat och tagit tid innan. Under tiden jag läste blev jag såklart torr i munnen, men lyckligtvis hade jag ett glas skumpa till hands.

Mina gäster var artiga och höll sig tysta medan jag läste och applåderade när jag var färdig. Efter detta så blev det mer signering och lite mingel innan folk började ge sig av, en efter en. Till slut var vi bara ett par stycken kvar som hjälptes åt att städa ur lokalen och sedan gick vi ut och åt thai-mat tillsammans. Ett härligt slut på en härlig kväll!

högläsning ur Metamorfos - Demonens blod

Min upp till bevisfest

Nu börjar allvaret med boken. Nu kommer människor jag känner att läsa min bok. Det känns oerhört pirrigt. Jag har ju pratat mycket om min bok innan och människor har varit intresserade av den, men nu ska de läsa den på riktigt. Det jag har skrivit kommer att bedömas av mina vänner och även sådana jag inte känner. Det känns lite läskigt faktiskt. Men samtidigt väldigt roligt.

Många av de som kom på mitt kalas hade med sig presenter till mig och de gratulerade så hjärtligt. Jag har ju som sagt aldrig varit på en releasefest så jag hade uppriktigt sagt inte förväntat mig presenter. Men glad blev jag, det ska ni veta!

Så, stort tack till alla er som förgyllde min kväll. Jag uppskattar det verkligen. Nu har jag fått ännu ett incitement att skriva en uppföljare!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.