Kategorier
Författare

Det blir mera metamorfos

För er som inte har fått nog av Siam, Lee, Sydney och Diana så kan jag meddela att det blir mera metamorfos! Under hösten kommer jag att börja på min nästa bok.

När blir man författare?

Jag är med i lite olika författarforum på Facebook. En av de vanligare frågorna som dyker upp är – När blir man författare? Vissa menar att man blir författare i samma sekund som man börjar skriva på sin första roman eller dikt. Andra säger att man inte får titulera sig författare förrän man lever på sitt värv. För mig känns det som att det är ganska långt kvar innan jag kan dra mig tillbaka och bara leva på bokförsäljning. Men att ha skrivit en bok får väl ändå anses som en bra början till ett författarskap.

Det finns en förening för författare som heter Sveriges författarförbund. Föreningen verkar för att främja författares intressen när det kommer till saker som villkor, arvoden och upphovsrättsskydd. Författarförbundet är inte till för vem som helst, utan endast etablerade författare får vara med i denna exklusiva klubb. Vad har de då för intagningskrav?

Jo, på deras hemsida under fliken Bli medlem kan man läsa:

Sveriges Författarförbunds stadgar reglerar att ”Den som offentliggjort två verk av konstnärligt eller vetenskapligt värde skall anses vara berättigad till medlemskap.”

Alltså är författarförbundets tolkning av titeln författare någon som har gett ut två böcker. Den första kanske bara är tur. Den andra… Ja, då är man författare.

Det blir mera Metamorfos

Och jag som bara har skrivit en bok. Då kan ju inte jag kalla mig författare. Med denna bloggs underrubrik – Författare • Musiker • Entreprenör, så känns det ju ganska fattigt att inte få kalla sig författare.

Men räds icke, alla ni paragrafryttare där ute. Jag har bett om ledigt under en månad i höst för att skriva en fortsättning på Metamorfos – Demonens blod. När detta projekt är genomfört kommer jag även officiellt (enligt författarförbundets stadgar) få titulera mig författare.

Vad boken kommer att handla om? Ja, jag har inte historien helt klar för mig ännu, men jag har en vag uppfattning om vad som ska hända. Det kommer att handla om hur det går sedan för Sydney, Diana, Lee och Siam. Åtminstone inlednignsvis kommer alla fyra vara med.

Sedan får vi se…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.