Hoppa till innehåll
Tomas i Studion

Tillbaka till studion

Musik har alltid varit en stor del av mig. Jag har alltid gått och sjungit för mig själv. För några år sedan släppte jag min första låt ”Stockholm mot Göteborg”. Nu är det äntligen dags att gå tillbaka till studion!

P4 Nästa!

Jag tycker om att sova. Det vet alla som känner mig. Det bästa som finns (nåja) är att ligga och slumra en stund extra på morgonen med radion igång. Eftersom jag på senare år har utvecklat en svår allergi mot reklam, så har jag rattat in klockradion på P4.

Det finns en tävling på P4 som heter P4 Nästa. Det är en musiktävling, inte helt olik melodifestivalen. I Sverige finns det 25 lokala P4-kanaler och man skickar in sin låt till den som man är närmast. När alla skickat in sina bidrag väljer varje kanal ut ett antal låtar som deltar i den lokala tävlingen.

När varje region röstat fram de 25 vinnarna kommer en riksjury välja ut de 8 bästa låtarna som får vara med i en riksfinal. I detta skede kommer publiken få vara med och rösta. Och vad vinner man då? Jo, vinnaren kommer spela regelbundet på P4 under en period. Grymt!

Stora torget nästa!

Härom dagen pratade de om P4 Nästa på morgonradion. Det har ju varit en pandemi nu i ett par år, så P4 Nästa Sjuhärad har ju bara avgjorts på studioinspelningar. Men i år kommer det avgöras på live-framträdanden på Stora torget i Borås.

Så om man klarar första gallringen ska man ställa sig inför en miljonpublik mitt i stan! Min största publik hittills är typ 50 personer. Det är inte utan att man blir lite nervös bara man tänker på det.

Bild: Martin Engel – Unsplash

Studion nästa!

Men först ska låtarna alltså spelas in. Jag går tillbaka till studion med två låtar. En lite upptempo-pop och en åttiotals-ballad. Sedan får vi se vilken som blir bäst. Den som jag, och ni kära vänner, gillar bäst kommer jag skicka till P4.

Jag har faktiskt redan spelat in sången på mina två låtar på Studiohuset i Göteborg. Min producent Eric Vo var väldigt professionell och fick mig att prestera lite över min förmåga. Det lät faktiskt riktigt bra till slut!

Den som följer min blogg noga minns kanske att jag gick en mixningskurs på Studiohuset för några år sedan. Men den hjälpte inte. Eric gjorde jobbet hundra gånger bättre än jag skulle kunna, på en hundradel av tiden. Han jobbar med andra ord 10’000 gånger bättre än mig på sådana här saker.

Nu väntar jag med spänning på resultatet. Sista dagen att skicka in tävlingsbidraget är 31 mars. Stay tuned!

Etiketter:

2 kommentarer till “Tillbaka till studion”

  1. Black Vest - Son of Jonah

    Det här inlägget hade jag missat!
    Men härligt att höra – och jag håller alla tummarna!
    Hela familjens tummar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: