Hoppa till innehåll
Don't you worry child

Don’t you worry child

Nu har jag gjort min tredje #8HourCraft. Den här gången är det Don’t you worry child av Swedish House Mafia.

Jag måste säga att Swedish House Mafias Don’t you worry child är en riktigt bra låt. Den är med bland mina topp 10, eller i alla fall topp 20, som har gjorts.

Säg 50 då. Men bra är den.

#8HourCraft

Jag kämpar på med mina 8 Hour Craft. Projektet går ju alltså ut på att göra en låt så bra som möjligt på 8 timmar i Logic Pro X. Och sedan få till en video så bra som möjligt på några timmar till.

Den här gången hade jag inte någon lampa igång när jag filmade, för jag har fått så röda ögon i de tidigare låtarna. Men då blev istället filmen lite grynig när man tittar på den på stora skärmar. Jag kanske behöver köpa en sådan där rund lampa för oss Youtubers. Haha!

Jag kämpade i alla fall mot min rädsla för inlevelse. I förra låten såg det ju ut som att jag väntade på bussen när jag sjöng. Nu viftar jag i alla fall lite med armarna och gungar med lite i takt med musiken. Ett steg i taget. Ett steg i taget.

Don’t you worry child

Även den här gången hade jag lite problem med mitt sångregister. Jag når upp till rätt ton när jag sjunger ”worry”, men det är i min huvudröst och när jag sjunger med distorsion låter det lite tanigt. Order ”plan”, i heaven’s got a plan for you, var nästan ännu mer besvärligt.

Annars är jag ganska nöjd. Den här gången har jag lärt mig lite om att reversera cymbal-ljud och att använda apple loops. Den här typen av musik handlar om att skapa en förväntan inför nästa takt. Ett drop. Då är ett cymballjud som man spelar baklänges ett alldeles utmärkt trick. Jag kunde ha lagt lite mer tid på att sampla vokaler och låta de följa med i resten av låten med något mysko eko, men det hann jag inte med den här gången.

Nästa gång ska jag kanske välja en låt jag behärskar. Eller… Vad är det för kul med det?

Jag undrar vilken nästa låt blir?

1 kommentar till “Don’t you worry child”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: