Kategorier
Entreprenör Författare Musiker

Nu lanseras tomasheed.se!

Tjoho! Nu lanserar jag min blogg! Bara 7 år efter att det blev modernt att blogga! Jag går sannerligen i bräschen.

Vad är detta nu då, undrar du. Vad ska han göra nu, den där Tomas Heed. Jo, det ska jag berätta för dig.

Den här bloggen bär mitt namn och den ska bli mitt ansikte utåt i min nya IT-satsning. Bloggens underrubrik är Författare • Musiker • Entreprenör, och det är precis det jag ska skriva om. Givetvis kommer det även finnas lite annat smått och gott i bloggen, men tyngdpunkten kommer att ligga på de där tre punkterna.

Vad är det då jag har tänkt åstadkomma med denna sida? Låt mig gå igenom punkt för punkt hur jag har tänkt mig det.

Författare

Jag har skrivit en bok. Det har tagit mig sju år att bygga upp historien och få tummen ur. Det har tagit mig ett år att faktiskt skriva boken och jag räknar med att det kommer ta mig ytterligare ett år innan den når en bokhandel nära dig. För det kommer den att göra. Det finns inget annat alternativ.

Boken är ett skönlitterärt verk – en fantasybok som utspelar sig i vår värld. Historien har tre huvudpersoner – Siam, en svensk kille som går sista året i gymnasiet. Lee, en amerikansk kille, ursprungligen från Thailand, som jobbar i en snabbmatsrestaurang i en förort till Los Angeles. Den tredje huvudpersonen är en tjej som heter Sydney som är en framgångsrik ung affärskvinna vars bas är i Londons nattklubbsliv.

Efter ett tag börjar killarna kunna göra saker som de inte kunde göra innan, medan Sydney blir uppvaktad av en mystisk man. På sista sidan visar det sig att det var kocken som var mördaren och… Nä vänta nu, det var en annan bok.

Status på boken är att den är färdigskriven och inskickad till en lektör för genomläsning. Det kan även vara så att jag har fått ett svar från lektören, men det återkommer jag med mera information om i en senare post.

Efter att jag har uppdaterat boken efter lektörens anvisningar kommer jag att skicka in boken till ett förlag. Man kan ju ge ut en bok själv också, vilket blir vanligare och vanligare, men min första bok vill jag ha utgiven ”på riktigt”

Målsättning 2017: Bokkontrakt.

Musiker

Ämne nummer två som min blogg ska handla om är musik. Jag har alltid spelat och sjungit mycket och varit intresserad av musik i största allmänhet. Nej, det är inte sant. Jag tycker musik ”i största allmänhet” är rätt ointressant. Människor vill alltid kategorisera musik, men jag måste erkänna att jag har jättesvårt att fatta skillnaden mellan de mest fundamentala genrer.

Ta till exempel Kee Marcellos självbiografi som jag läste för något år sedan. Han berättade att när grungen kom så dog hårdrocken.

Ok, confession time. Jag vet inte skillnad mellan hårdrock och grunge. Jag fattar inte ens vad som skiljer rock och pop, förutom att den som sjunger har mer skrovlig röst och att gitarrerna har distorsion. Man måste väl kunna göra pop-musik med distade gitarrer och skrovlig rös också eller?

I min värld faller musik in i två kategorier. Den som är bra och den som är dålig.

Sedan finns det ju naturligtvis många nyanser av brunt. Det jag har noterat är att mycket av den musik som spelas ofta på radion i mitt tycke är ganska ”billig”, alltså melodier och upplägg som är ganska enkla att skapa. Jag tänker ofta att det där borde jag kunna göra minst lika bra.

Därför har jag gått en kurs i musikproduktion, köpt in en massa grejer och jag tänkte att jag skulle börja skapa lite musik.

Jag har en vision om hur detta ska gå till. Det finns anledning för mig att återkomma om detta senare.

Målsättning 2017: 10’000 spelningar på Spotify

Entreprenör

Hur definierar man en entreprenör. Låt oss fråga Wikipedia:

Entreprenör kan också användas som ett begrepp för en företagsam person. Termen syftar i regel på grundaren av ett företag. I vidare bemärkelse används termen om en person är drivande och arbetar hårt för att nå framgång.

Min definition av en entreprenör – det jag strävar efter när jag väljer att kalla mig själv för entreprenör – är en idéspruta som inte är rädd att realisera idéerna. Jag tänker att om jag startar ett företag vartannat år med olika inriktningar så kan det ju bara vara en tidsfråga innan jag lyckas. (Definitionen av att lyckas kan vi också återkomma till en annan gång)

Mitt första företag som jag arbetar i just nu som IT-konsult skapade jag redan för fem år sedan. Mitt andra ”företag” är den här bloggen, och den skapar jag officiellt idag. Om två år kommer kanske nästa projekt, om inte detta blir det slutgiltiga.

Jag har ju satt ett mål under rubrikerna ovan, så jag måste väl sätta ett mål även här. Problemet är att jag inte vet hur man kvantifierar framgångar med en blogg. Det finns ett begrepp som heter followers. Jag vet inte 100% vad det innebär, men kanske sticker jag ut hakan och sätter mitt mål lite högt?

Målsättning 2017: 10’000 followers av min blogg

Sammanfattning

Tre definierade ben, tre ganska svåra målsättningar, 15 korta månader. Hur ska jag kunna realisera detta?, kanske någon undrar. Till att börja med har jag gått ner i arbetstid till 80%, så just nu jobbar jag heltid med detta en dag i veckan – på onsdagar. Måndagar är sedan länge bokmåndag, då jobbar jag med boken ett par timmar efter jobbet. Det kommer nog även att bli lite jobb på kvällar och helger. Det kommer inte bli någon semester, men jag tror bestämt att det är detta jag vill syssla med, så arbetsbördan känns hanterbar.

Wish me luck!

Ah, jag har även en officiell Facebook-sida. Gilla och dela och allt det där. Ni vet nog bättre än jag hur man gör!

7 svar på ”Nu lanseras tomasheed.se!”

Hej hopp, jag har ju beställt ett signerat ex av boken, men väntar fortfarande på leveransen (som måste bli personlig och du får ta bussen hem !)

En följare till! Lycka till med alla 3! En vet jag du är duktig på. Låt oss se och höra de andra 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.