Kategorier
Resor

Kenya dag 1 – Raha Kids

Vi började dagen i Sverige klockan 05:10. Eller? Omställningen till vintertid som hade skett under natten gjorde att vi blev livrädda när vi satte oss i bilen och klockan där visade på 06:10. Vi visste att vi hade en halvtimme att köra till Landvetter och att planet skulle lyfta 06:40.

Flygresan

IPhonens automatiska vintertidsanpassning hade dock inte lurat oss, och glada i hågen checkade vi in vårt bagage på Landvetter flygplats.

Första sträckan till Frankfurt avklarades på dryga timman. Efter en liten men dyr flygplansfrukost fick vi sätta oss på det något större planet som tog oss till Nairobi. Det var något generösare med benutrymme på detta plan jämfört med exempelvis Ryanair eller Vingresor. Dessutom var det fri bar under turen ner. Vi hade dessutom en integrerad display i stolsryggen framför som visade nya filmer till den gin och tonic som kontinuerligt hämtades från den främre delen av kabinen.


Efter 7 och en halv timme landade vi så i Nairobi och sedan vi tagit oss igenom passkontrollen med våra utskrivna e-visa blev vi upphämtade av Jessica och hennes gäng som körde oss till lägenheten på Gemina Courts Apartments.

Raha Kids

Under vad som kändes som småtimmarna (klockan var väl 21:00 ungefär) så gick tjejerna igenom planerna för morgonen. Jag och pojkarna (7 och 9 år) gick och lade oss och sov.
Morgonen därpå gick reveljen klockan 08:00 och vi fick avnjuta en frukost innan vi gav oss av till Raha Kids. Detta är ett kombinerat barnhem och skola som ligger ett stenkast ifrån lägenheten.


Det var Nairobis första koptiska kyrka som gjorts om till ett barnhem som drivs av den Amerikanska kvinnan Demiana. Här fanns 30-40 barn i åldrarna 5-15 år som mötte oss med lite sånger, teater och akrobatiska uppträdanden. Medan vi tittade på detta fick vi njuta av några slags friterade bröd med socker och kanel och en kopp te.

Barnen var jätteduktiga och höll i hela teatern själva. De sjöng sina sånger utan att någon vuxen var med och dirigerade. De hade dessutom förvandlat plastdunkar i olika storlekar till en uppsättning av trummor. Dessa bankade de på i takt till musiken.

Träning

Efter detta fick vi vara med på deras gymnastikpass som var en trevlig uppvisning i organiserad lek. Vi som kom från Sverige fick vara med och ha springtävling med barnen och de vuxna på barnhemmet. Det var roligt.

När jag sprang satsade jag för mycket i en innerkurva och gick omkull! Jag fick ett sår på benet och en reva i ett par av de två par shorts som jag hade med mig. Så kan det gå.

Det roliga med det där stället var att runt omkring alla barnen så sprang det runt en massa djur. Getter, höns, någon kalkon och hundar sprang runt våra fötter. När mina barn gick på toaletten kom de snabbt tillbaka och konstaterade att det till och med stod en get därinne. Det var kul att se hur de hade det på barnhemmet, och de verkade tycka att det var skoj att få besök av oss.


Efter detta blev det kombinerad lunch och middag på en kenyansk restaurang och sedan poolhäng ett par timmar.

I morgon

Ett svar på ”Kenya dag 1 – Raha Kids”

WHAAAATHHAAAFUUUCK???

Vad gör ni i Kenya???
Och varför vet inte jag att ni skulle dit???
Hela huvudet ekar av frågor – men som tur är såg jag att det fanns två inlägg till med liknande överskrift… Jag söker mina svar där så länge, och hoppas snart få ta del av planen och rationalen bakom denna ovanliga resa! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.