Kategorier
Resor

Kenya dag 6 – Kenyatta International Convention Centre

Idag har vi haft en väldigt lugn dag i Nairobi. Vi har varit uppe på en helikopterplatta längst uppe på höghuset Kenyatta International Convention Centre och tittat ut över hela Nairobi. Sedan har vi handlat lite souvenirer, legat vid poolen och sist men inte minst har vi varit på sushirestaurang.

Gårdagens blogginlägg om safarit blev resans längsta, och det här lär bli det kortaste.

Hoppa tillbaka till dag 1 eller igår.

Kenyatta International Convention Centre

Vi började dagen med en busstur med en lokalbuss, en stor buss den här gången, in till centrala Nairobi. En kort promenad senare var vi framme vid Kenyatta International Convention Centre(KICC), ett 28 våningar högt hus beläget vid City square mitt i Nairobi. Om man betalar en slant får man åka upp till översta våningen och sedan gå de två trapporna upp till helikopterplattan på taket.

Härifrån såg man hela Nairobi, inklusive Nairobi National Park där vi åkte på vår safari igår. Vi stannade här en stund och fotograferade oss själva och staden som bredde ut sig under oss innan vi åkte ner igen för en kortare shoppingtur.


Nairobi är Kenyas huvudstad för den som inte visste det, och centrum rymmer 3,2 miljoner människor på en yta som är strax över dubbelt så stor som Stockholm. Detta gör att folktätheten är ungefär den samma för Nairobi och Stockholm, så nu vet ni det.

Nairobi – bild från National Geographics

 

Nairobi

Nairobi grundades så sent som 1899 av britterna som lagt beslag på landet. Att det var just britterna som norpade Kenya istället för den tyska afrikanska kolonin för med sig att man pratar engelska och inte tyska här nere.

Kenya har 42 olika stammar, var och en med sitt språk, och när man växer upp lär man sig först sin egen stams språk. När man sedan börjar skolan vid sex års ålder börjar man lära sig swahili och engelska.

Nog om det. Efter att vi shoppat våra små souvenirer åt vi lunch på Thorn Tree Café. Som kuriosa hade de en bild från drottning Elizabtehs besök på samma restaurang, taget ett par dagar innan hennes far dog. Det var alltså i Nairobi som hon blev drottning, år 1952.

Drottning Elizabeth utanför restaurangen vi åt på, 64 år senare. (Wikipedia)

Jaha, det var den dagen. Efter ett kort dopp i poolen åt vi middag på en sushirestaurang. En relativt lugn dag, med andra ord.

Imorgon

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.