Kategorier
Dumheter

Kräfthatt 2019

I år blev vi återigen inbjudna till den årliga kräftskivan hos goda vänner. Även i år var det tävling om vem som hade den fräsigaste hatten. Även i år var det ett omöjligt tema. Här är min kräfthatt 2019.

I år var temat konstigare än vanligt. Vi har hamnat i någon slags konstig barn-loop där det varje år är ett barn som vinner tävlingen för den finaste hatten. Det spelar ingen roll hur mycket vi vuxna anstränger oss, det är alltid ett barn som vinner. JAG ÄR INTE BITTER!

Första pris i tävlingen är en outsäglig ära, glädjen att ha vandringspokalen hemma hos sig ett år, samt förmånen att välja nästa års tema. Den nioåriga flicka som vann förra året blev tillfrågad vad temat skulle vara under middagstid. Hon tittade ner på sin gaffel och svarade: Potatis.

Meh!

Potatis

Så vad gör man för kräfthatt på potatistema? Min första reaktion var att återigen ta den enkla vägen ut. Ni som är trogna läsare av bloggen kanske minns Ernst-temat från 2016 och Youtubers-temat från 2017? Ni kanske undrar var 2018 års datorspelstema resulterade i.

Låt mig sammanfatta det i att jag tog den enkla vägen ut vilket också är anledningen till att det inte finns någon bloggpost om just den hatten.

Den lätta vägen ut när det kommer till potatis var att köpa en påse chips, äta upp chipsen och sedan sätta den tomma chipspåsen på huvudet.

Sedan kom jag att tänka på det traumatiserande barnprogrammet Vilse i pannkakan. Vem minns inte Storpotäten med fasa? Om man ändå inte kan få ungarna att rösta på min hatt i tävlingen kan man i alla fall skrämma skiten ur dem!

Kräfthatt 2019

Så, låt mig presentera min kräfthatt som i år är gjord i papier machee. Den nedre delen är anpassad efter min huvud, genom att lägga tidningspapper och tapetklister på en ballong som är lika uppblåst som mitt huvud. Den andra delen är skapad på en andra ballong ur vilken Storpotäten sedan är skulpterad i snickarspackel av alla material.

Storpotäten. Årets kräfthatt 2019

Ögonen är puttekulor från barndomen.

Storpotäten på skallen. Årets kräfthatt 2019
Det här är vad mardrömmar är gjorda av…

Resultat

I år vann ett av barnen. Igen.

2 svar på ”Kräfthatt 2019”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.