Hoppa till innehåll
P4 Nästa

P4 Nästa

Nu har jag efter lite självrannsakan lämnat in en låt till P4 Nästa! Låten heter Vänd inte om, och om allt går vägen så är jag ett av fem bidrag som tävlar på P4 Sjuhärad!

Som jag skrev för någon vecka sedan var jag nyss tillbaka i studion på Studiohuset och spelade in två nya låtar. Nu har vi haft en omröstning om vilken av dessa som var bäst lämpad för P4. Vi kom fram till att Vänd inte om var den jag skulle skicka in till tävlingen.

Precis när jag skickat in låten drabbades jag av ett plötsligt infall av otillräcklighet. Är detta verkligen bra nog för att spela i radio? Jag hade faktiskt bestämt mig för att inte skicka in låten, men sedan tänkte jag. Äsch, man lever bara en gång. Det ”värsta” som kan hända är ju att jag kommer vidare i tävlingen, att jag får vara med i radio och i kanske göra bort mig på Stora torget i Borås. Det är något jag på gott och ont kommer kunna minnas tillbaka till en vacker dag. Alternativet är att se tillbaka på livet och ångra att jag inte skickade in låten.

P4 Nästa

Så, vad händer härnäst? Jag fick precis ett mail från P4.

Det som händer här näst  är att en uttagningsjury bestående av musikrecensenter, artister, ljudtekniker, journalister och musikälskare kommer lyssna igenom alla bidrag och sedan, oberoende av varandra, ta fram sina favoriter.

När jag sammanställt alla poäng kommer vi ha fem lokala finalister. Juryn kommer få tillgång till låtarna redan imorgon och ger sina betyg under nästa vecka.

Nu är det bara att luta sig tillbaka och hålla tummarna, så hör jag av mig i slutet av nästa vecka!

Nu finns det ingen återvändo. Lite som låten.

Vänd inte om

Låten heter som sagt Vänd inte om, och den handlar om att man ska våga ta just de här lite svåra besluten. Och ja, mitt liv är egentligen precis så obekymrat att det här känns som ett svårt beslut. Sedan när man väl har bestämt sig så är det bara att köra på. Det finns ingen annan som kan ta besluten åt dig. Och det är (oftast) ingen annan än du som tar konsekvenserna. Detta gäller oavsett om du väljer att ta beslutet eller om du väljer att låta bli. Det gäller bara att välja! Lite som Søren Kierkegaards genombrottsbok Antingen eller. Min favorit-Kirkegaard är nog för övrigt Gummi-Tarzan, men det är en annan historia.

Så, jag har precis lagt till låten hos min aggregator, RouteNote. Det tar ungefär 2 veckor innan låten dyker upp, så ni får hålla er till tåls, kära läsare. Det officiella release-datumet kommer att bli på Långfredagen, den 15 april. Fram tills dess får ni njuta av skivomslaget!

Nästa vecka får jag veta om jag har blivit utvald som en av de fem! Håll i hatten! P4 Nästa!

Skivomslag - Vänd inte om - Tomas Heed
Etiketter:

1 kommentar till “P4 Nästa”

  1. Black Vest - Son of Jonah

    Väntar med spänning på resultatet!
    Men självklart skall du vara med på Top 5 i alla fall?!?! 🙂

    Ring om du behöver doa-kör! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: