Hoppa till innehåll
something just like this

Something just like this

Min andra 8HourCraft är Chainsmokers och Coldplays låt Something just like this. Den här var betydligt lurigare att få till än den förra, på grund av all automation som håller på i bakgrunden!

Den som såg mitt förra inlägg om #8HourCraft vet vad det går ut på. Jag vill lära mig musikproduktion och att jobba med Logic. Därför utmanar jag mig själv med att göra en låt så bra jag bara kan på bara 8 timmar. Det handlar alltså om 8 timmars arbetstid och inte 8 timmar i en sittning.

Om jag återigen refererar till förra inlägget så nämnde jag min playlist 2018:1 i den. Scared to be lonely är den första låten i listan. Nästa låt är Something just like this med Chainsmokers och Coldplay. Jag tror egentligen inte att hela Coldplay är med på låten utan det är nog bara sångaren Chris Martin.

Det är en väldigt bra låt, med en väldigt finurlig text. Framför allt raden ”Superman unrolls his suit before he lifts” tycker jag är kul eftersom den ligger så bra i texten.

Haha, nu när jag googlar ser jag att det är ”unrolls a suit”. Jag sjunger fel. Det bjuder jag på!

Den tredje låten i min playlist är Descpacito. Så roligt kommer vi inte ha. Nästa låt kommer vara någonting annat.

Vad jag lärde mig den här gången

Det här var en mycket mer avancerad låt än den förra. Det var väldigt svårt att hitta alla toner i själva riffet, och riffet är oväntat olika varje gång. Alla olika instrument i låten går också väldigt mycket upp och ner hela tiden i volym. Detta kan man lösa med så kallad automatisering. Hela mitt logic-projekt ser ut som en bitcoin-graf med ökningar och minskningar av volym.

Sången var lite låg också. Jag pratar inte om volym utan i tonläge. så här i retrospekt kanske jag skulle höjt den ett halvt tonsteg eller så. Samtidigt är det svårt att sjunga fylligt i de höga tonerna, så det kanske blev bra ändå.

Trots att låten var väldigt avancerad så bestod den av i princip samma ackordföljd hela vägen igenom med bara tre ackord. Den är också lite lustig i uppbyggnaden med vers-prechorus-refräng. Sedan vers-refräng, en mjukare prechorus, en halv vers och prechorus-refräng. Kul!

Min egen filminsats är kanske också någonting jag borde kunna utveckla. Framför allt när jag inte sjunger utan riffet spelar ser det ut som att jag står och väntar på bussen. Jag ska försöka leva mig in lite mer i nästa låt och kanske till och med vifta lite med armarna när jag sjunger.

En annan sak jag ska göra är att plocka ner notstället som jag använder som hållare till mobiltelefonen innan jag byter vinkel på filmen. (Jag använder mobilens kamera för att filma). Nu står det kvar bakom mig på bordet i det i övrigt så välstädade rummet.

Something just like this

Ja, här kommer den. Min version av Something just like this.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: